17.12.17

Recept: Zdravé Raffaello

Pokud stejně jako já patříte k lidem kteří jsou schopni zhltat misku Raffaella na posezení, určitě oceníte jeho nízkokalorickou variantu z pouhých pěti ingrediencí. :)
Kuličky jsou nepečené, hotové do půl hodinky a dají se téměř ihned po dotvoření konzumovat.

Ingredience:
500 g odtučněného tvarohu (2x vanička)
100 g bílého jogurtu
100 g strouhaného kokosu
balení mandlí
sladidlo dle chuti (med, sirupy...)

Postup:

V míse si smícháme 500 g tvarohu a 50 g strouhaného kokosu. Dle uvážení přidáváme bílý jogurt (cca 50-100 g), aby těsto hezky drželo pohromadě a daly se z něj tvarovat kuličky.
                Následně si připravíme tác posypaný zbylými 50 g kokosu. Z vytvořeného těsta tvoříme kuličky, vkládáme do každé jednu mandli a kuličky obalujeme v kokosu.
                Jednotlivé kuličky můžeme vkládat do košíčků, popř. uchovávat jen tak v krabičce. Dáme ztuhnout na noc do ledničky, případně část kuliček uložíme i do mrazáku.

Místo bůhvíkolika gramů a tuků jich do sebe nacpete jen pár, ze zdravých zdrojů a navíc vás tyto kuličky poměrně rychle zasytí. :) 

Návrh na servírování:
Kuličky dát do hezkých papírových košíčků a umístit je na stůl k vánočnímu sledování pohádek a popíjení alkoholu kakaa. Úspěch zaručen, ani vaši nezdravě se stravující příbuzní nepoznají rozdíl. 

Nutriční hodnoty jedné kuličky:
47 kcal / 196 KJ
2,4 g bílkovin
1,3 g sacharidů
2,3 g tuků

FACEBOOK / INSTAGRAM

30 komentářů:

  1. Rafaelo už jsem asi před dvouma rokama zkoušela, sice trochu jiný recept, ale byl zdravý a výborný! Tento vypadá taky skvěle♥

    OdpovědětVymazat
  2. Beru odběr, skvělý blog! Pokud vezmeš i ty můj tak budu moc ráda. P.S. Ukládám recepr a příští rok budou kuličky na Vánočním stole!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! :)
Na všechny odpovídám zde na blogu.