19.11.17

Recept: Podzimní muffiny

Podzimní nálada si žádá podzimní recepty. :)
A protože právě teď je sezóna mrkve a vlašských ořechů, proč tyto dvě ingredience nepoužít k vytvoření výborných, nadýchaných muffinů.


Ingredience:
125 gramů MyProtein proteinová směs na muffiny (lze nahradit například moukou a proteinem)
100 mililitrů mléka
2 středně velké mrkve
80 gramů vlašských ořechů
2 polévkové lžíce kokosového oleje
1 kávová lžička jedlé sody
(ovoce, jogurt na ozdobení)

Postup:
Připravíme si pečící formu na muffiny a vyložíme jí papírovými košíčky (případně můžeme použít silikonové košíčky na muffiny). 
Následně si v míse smícháme 125 gramů (dvě a půl odměrky) proteinové směsi na muffiny se 100 mililitry mléka a dvěmi lžícemi kokosového oleje. Směs necháme odležet a mezitím v kuchyňském robotu rozemeleme najemno obě mrkve. Mrkev přidáme do směsi a následně přidáme nadrobno nalámané vlašské ořechy. (Vlašské ořechy můžete taktéž rozmixovat v robotu, doporučuji je ale nalámat, aby v muffinech byly větší kousky, hezky to křupe :D). Na úplný konec do směsi přidáme lžičku jedlé sody a směs jemně promícháme.
Poté směs rovnoměrně rozdělíme do osmi košíčků na muffiny (nechávejte si kousek od okraje košíčku volný, muffiny naběhnou) a na vršek každého muffinu posadíme kostičku čokolády.
Pečeme 16 minut na 180°C. 
Muffiny můžeme konzumovat ještě za tepla – tak jsou nejlepší 😊 Měkký, nadýchaný muffin s křupavými kousky ořechů a čokoládou uvnitř… mmm. 

Návrh na servírování:
Já osobně mám moc ráda vršek muffinů ozdobit jogurtem/tvarohem a ovocem dle chuti. 😊

Nutriční hodnoty jednoho muffinu:
174 kcal / 728 KJ
8,25 g bílkovin
11,7 g sacharidů
10,1 g tuků

FACEBOOK / INSTAGRAM

3 komentáře:

Děkuji za každý komentář! :)
Na všechny odpovídám zde na blogu.